About

Providence Art is een kunstlijn van Marianne de Jong. Zoals de naam al zegt werp ik een blik op de toekomst en het verleden. Dit breng ik tot stand in de materie.  

Al vroeg in mijn jeugd ontdekte ik mijn passie. De bezoeken aan het Amsterdamse Rijksmuseum hebben daaraan bijgedragen. Dwalend door de grote zalen ontdekte ik allerlei kunstschatten, het was voor mij een avontuur. Ik raakte enorm onder de indruk en dacht; dit wil ik ook!

Er zijn verschillende periodes in mijn kunst. In mijn meest recente werk liggen dromen, herinneringen en verbeelding dicht bij elkaar, waar anderen iets van zichzelf in kunnen herkennen. Creëren is voor mij een ontdekkingsreis, de voortdurende stroom ideeën houdt dit op gang. 

Een moment van inspiratie kan soms uit onverwachte hoek komen. Op een zekere dag wierp ik enkele uitgebloeide amaryllissen op de composthoop. Weglopend keek ik over mijn schouder achterom en zag tot mijn verbazing een mooie compositie. De amaryllissen waren kruislings over elkaar terecht gekomen. Dit was het begin van mijn amaryllisperiode.

 CV

  • Voorafgaand aan de kunstacademie volgde ik tekenlessen bij Artibus Utrecht, van 1986 tot 1991 heb ik gestudeerd aan de Academie voor beeldende Kunsten in Utrecht, waar ik in 1991 ben afgestudeerd in de richting autonome kunst en vormgeving.
  • Daarna ben ik gaan werken in een galerie die ook lijst werk verzorgde en heb ik bij de Volksuniversiteit in Gouda workshops en tekenlessen gegeven aan kinderen en volwassenen. Op dit moment verzorg ik thematische workshops.
  • Er volgden diverse exposities, solo en in groepsverband in binnen- en buitenland. Veel werken hebben zo hun weg naar een nieuwe eigenaar gevonden.