About


Providence Art is een kunstlijn van Marianne de Jong. Zoals de naam al zegt werp ik een blik op de toekomst en het verleden. Dit breng ik tot stand in de materie.  

Passie

Kunst is mijn passie, dat ontdekte ik al vroeg in mijn jeugd. Dwalen door het Rijksmuseum was voor mij een avontuur. Ik raakte onder de indruk van de schilderijen die ik daar zag.

Symbolisch

In de symbolische tekeningen en schilderijen liggen dromen, herinneringen en verbeelding dicht bij elkaar, waar anderen iets van zichzelf in kunnen herkennen. Creëren is voor mij een ontdekkingsreis, de voortdurende stroom ideeën houdt dit op gang. 

Natuur

Er zijn verschillende periodes in mijn kunst, waarbij de natuur een voortdurende bron van inspiratie is. Florale motieven en vegetatie zijn een dankbaar en steeds terugkerend onderwerp in mijn werk. 

 CV

  • Voorafgaand aan de kunstacademie volgde ik tekenlessen bij Artibus Utrecht, van 1986 tot 1991 heb ik gestudeerd aan de Academie voor beeldende Kunsten in Utrecht, waar ik in 1991 ben afgestudeerd in de richting autonome kunst en vormgeving.
  • Daarna ben ik gaan werken in een galerie die ook lijst werk verzorgde en heb ik bij de Volksuniversiteit in Gouda workshops en tekenlessen gegeven aan kinderen en volwassenen. Op dit moment verzorg ik thematische workshops.
  • Er volgden diverse exposities, solo en in groepsverband in binnen- en buitenland. Veel werken hebben zo hun weg naar een nieuwe eigenaar gevonden.